Samen op (i)Pad

Hoe langer hoe meer vinden iPads hun weg naar de klas. Soms koopt de school er een aantal aan om binnen een bepaald vak te gebruiken, soms koopt elke leerling er zelf een aan. Ze kunnen je les dan ook enorm verrijken door alle mogelijkheden die ze bieden. Natuurlijk moet je ze dan ten volle benutten en niet enkel als naslagwerk of tekstverwerker. In deze nascholing leer je hoe je iPads creatief inzet om je leerlingen optimaal te motiveren en te ondersteunen.

Programma

De deelnemers gaan in deze nascholing zelf aan de slag. We vertrekken vanuit de apps die standaard meegeleverd worden met de iPad (Pages, Keynote, Numbers, iMovie, Garageband, Notities, Clips en Boeken). We overlopen de technische mogelijkheden en bekijken in groep via casussen welke didactische kansen die apps bieden. De focus ligt op manieren om leerlingen de leerstof creatief te laten verwerken. Daarna krijgen de deelnemers zelf een casus, waarna we hun keuzes bespreken. Afronden doen we met het aanreiken van verdiepend materiaal.

Doelstellingen

De deelnemers …
kunnen de apps Pages, Keynote, Numbers, iMovie, Garageband, Notities, Clips en Boeken gericht inzetten in hun eigen klascontext om leerlingen te activeren en te motiveren;
kennen de mogelijkheden van de apps Pages, Keynote, Numbers, iMovie, Garageband, Notities, Clips en Boeken;
kennen het Apple Teacher-platform en de mogelijkheden van Apple Classroom.

Mee te brengen: eigen iPad (en eventueel Apple Pencil).

Download hier alvast de iPad placemat om de basisfuncties van de iPad op te frissen. Af te drukken op A3, dan past je iPad er mooi op.