Godsdienst

Op deze pagina vind je enkele bijbelverhalen in beeld gebracht. De Bijbel is niet alleen de basis van het christelijk geloof en het best verkochte boek ooit, het is ook een verzameling van prachtige verhalen vol avontuur en spanning. Bovendien vallen er uit de meeste verhalen nog heel wat wijze lessen te trekken, ook al zijn ze duizenden jaren oud. Grote universele thema’s zoals trouw, vriendschap en geloof blijven namelijk altijd actueel. De Bijbel valt uit elkaar in twee grote delen: de verhalen voor de komst van Jezus (het Oude Testament), en de verhalen over en na Jezus (het Nieuwe Testament).

1. Simson

Een van de bekendste verhalen uit het Oude Testament is zonder enige twijfel het verhaal van Simson (ook wel ‘Samson’ genoemd). Zijn liefde voor Delilah en alles wat eruit voortgekomen is, is de inspiratie geweest voor heel poëzie en liedjesteksten (denk aan ‘Delilah’ van Tom Jones en ‘Samson’ van Regina Spektor). Beluister zeker deze twee liedjes nadat je het bijbelverhaal bekeken hebt.

Het Bijbelverhaal van Simson en Delilah

Zou jij voor jouw dochter de naam ‘Delilah’ kiezen nu je het verhaal kent? Waarom wel / niet?

2. Ruth

Een veel eenvoudiger maar daarom niet minder mooi verhaal is dat van Ruth, alles wat zij meemaakt en haar toewijding aan haar familie. Ook hier zit weer een nog steeds actuele les in.

Het Bijbelverhaal van Ruth

Zou jij voor jouw dochter de naam ‘Ruth’ kiezen nu je het verhaal kent? Waarom wel / niet?