Lezingen

Begrepen.be biedt verschillende lezingen aan, doorgaans gericht op scholen of andere educatieve instellingen. Elke lezing kan uiteraard ook als webinar georganiseerd worden.

  1. Escape-widgets: Bookwidgets wordt gebruikt om testen af te nemen of extra oefeningen aan te bieden. Toch zit er meer in. Met enkele kleine aandachtspunten kan je er een heuse escaperoom mee klaarmaken, in eender welke taal.
  2. Snel aan de slag met digital storytelling: Verhalen worden al generaties lang gebruikt om mensen te boeien en te motiveren. Hoe zet je digitale tools in om leerlingen gemakkelijk verhalen te laten ervaren, verzinnen en uit te wisselen in taalonderwijs?
  3. Heavy met-talen: Het gebruik van muziek is een klassieker in het talenonderwijs. In deze sessie ligt de focus specifiek op het genre heavy metal: welke meerwaarde heeft dit voor de lessen Nederlands en Engels?
  4. De leeromgeving voor soft skills: Door het goed uitdenken van je leerruimtes kan je als school extra inzetten op de soft skills / 21st century skills. Meten is weten!
  5. Pubers & Privacy: Wat kunnen ouders en leerkrachten doen om er samen voor te zorgen dat onze jongeren zich veilig online kunnen wagen?

Interesse? Contacteer ons dan via LinkedIn.